Isokuva
NaviLeft Tuoreimmat ralliuutiseni Moottoriurheilua suurella sydämellä Kilpailukauteni 2011 Parhaimmat rallikuvani Vauhdikkaat rallivideoni Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
Middlebar
30.5.2014 - Erkki Koskelo ja Mika Myllylä uudella autolla heti kärkivauhtiin - Koskelolle hopeaa Kokkolan SM-sprintistä

Vuodesta 2000 lähtien valikoidusti niin rallissa kuin rallisprintissä kilpaillut Erkki Koskelo, 57, sekä toinen monipuolisesti kilpaa vuosikaudet ajanut Mika Myllylä, 43, ottivat hyvän startin kuumaan asfalttisprint kauteen ja olivat uudella Mogul Oil Mitsubishi Lancer Evolution 6,5 autolla heti kärkivauhdissa sen ensimmäisessä kilpailussa.

Vaikka Kokkolan SM-rallisprintissä ajovuoron yleisen ja senioriluokkien kesken jakanut Myllylä ja Koskelo kärsivät uuden auton ns. lapsen vioista, olivat he silti tyytyväisiä testikilpailuunsa Future Cup asfalttisarjaa silmällä pitäen. Lähes vuoden ajotauon jälkeen Koskelo täräytti senioreiden toiseksi nopeinten kun Myllylän kohtalona oli kärsiä kovavauhtinen spinni ja takaperän rikkoontuminen.

- Tiesimme, että auton myöhäsen valmistautumisen seurauksena saatamme kohdata teknisiä murheita ja niinhän siinä sitten kävi. Takaiskunvaimentajista tuli mehut ulos, vaihteiston siirtotanko vääntyi ja lopuksi takaperä paukahti rikki. Onneksi pääsimme edes vähän ajamaan ja näkemään mikä uuden auton vauhti on. Näihin teknisiin murheisiin nähden testikilpailusta hopeinen palkintopokaali on tyydyttävä tulos, Koskelo kertoo.

- Uuden auton rakentaminen alkoi yhdeksän kuukautta sitten ja nyt ensimmäisen kilpailun jälkeen täytyy todeta, että kun ns. markan viat saadaan pois niin meillä on erittäin kilpailukykyinen auto. Mika antoi minulle vapaat kädet auton rakennuksen suhteen ja nyt esim. Mogul Finlandin kanssa aloittama yhteistyö lupailee hyvää tulevaisuutta, Koskelo jatkaa ja päättää, - Eivät ne uudet Formula 1 autotkaan toimineet ensimmäisissä talvitesteissä, mutta sen jälkeen määrätietoisella työllä yksi tiimi on tällä hetkellä ylitse muiden. Tämä on myös meidän tavoitteemme.

Seuraavaksi Koskelo ja Myllylä mittaa uuden auton kilpailukykyä Juhannuksena Pudasjärven Isolla-Syötteellä kisattavan Future Cup asfalttisarjan kolmannessa ja neljännessä osakilpailussa. Nyt seuraavien viikkojen aikana kaksikko keskittyy auton testi- ja kehitystyöhön.

Lopputulokset Kokkola SM-sprint 2014, Seniorit Top-5:
1. Kari Heinua, Skoda Octavia WRC, 1.49,56
2. Erkki Koskelo, Mitsubishi Lancer Evolution VI, +2,05sek
3. Matti Santti, Mitsubishi Lancer Evolution VI, +2,06sek
4. Tarmo Ollila, Ford Escort RS Cosworth, +4,02sek
5. Kari Roivainen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +4,82sek

Kuvia kisasta

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS


Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Vauhdissamme vahvasti mukana
Salvos Mogul Oil Japan Motors JopiMainos FIN-Turbo MediaGuru Jack Bacon
Koskelo.fi kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - www.mediaguru.fi